"Iedereen heeft er belang bij dat hij blijft leven"

Rond en gezond. Of misschien toch niet? In ieder geval heeft Bart De Wever noch zijn BMI, noch zijn buikomtrek mee. U hoeft geen specialist te zijn om dat te zien. Gezondheidsgoeroe Sonja Kimpen doet daarom vandaag de N-VA-voorzitter een aantal gezondheidstips cadeau in Gazet van Antwerpen.

“Het is belangrijk dat De Wever met zijn grote verantwoordelijkheid kwaliteitsvoeding krijgt. Iedereen in ons land heeft er belang bij dat hij nu blijft leven. Volgens mij is zijn chauffeur of woordvoerder het best geplaatst om hem hierin te begeleiden”, aldus Kimpen, die De Wever verder volgende 5 gouden tips aanbiedt:

- hij zou best een half bord groenten bij een maaltijd nuttigen, wat perfect met zijn frietjes kan worden gecombineerd.

- tijdens vergaderingen moet men een bord met hapklaar voorgesneden vers prikfruit klaar zetten, aangevuld met gedroogde vruchten, groenten en noten. Want “je mag niet verwachten dat De Wever zelf nog tijd heeft om een appel te schillen”.

- de chauffeur van De Wever moet hem 100m voor een afspraak afzetten, zodat hij die afstand te voet moet gaan. Wanneer hij dat 10 keer per dag doet, dan wandelt hij op jaarbasis 365 kilometer.

- hij mag 5 tot 6 eetmomenten per dag inlassen, maar niet te grote porties nemen.

- hij zou best, wanneer hij telefoneert, rondwandelen met zijn gsm.

Kimpen voegt er in Gazet van Antwerpen nog aan toe dat zij niet betuttelend wil klinken en dat ze hem niet extra wil belasten met lessen over zijn levensstijl.

lees ook