"Prince is geniaal. Prince is muziek"

De Amerikaanse popster Prince wordt onderscheiden met een carrièreprijs op de Black Entertainment Tv Awards (BETA) in Los Angeles. De prijs wordt uitgereikt op 27 juni op de 10e editie van de BETA's.

"Prince is geniaal. Prince is muziek", motiveert Stephen G. Hill, de directeur van de BETA's. De artiest brak in ons land door met de hitsinlge "Purple rain" en stond met meer dan 30 singles genoteerd in de Amerikaanse hitparade.

De Amerikaanse rapper Jay-Z heeft vijf nominaties in de wacht gesleept voor de Black Entertainment Tv Awards. Zijn vrouw Beyoncé kan vier prijzen winnen, net als zangeres Alicia Keys en Melanie Fiona.

De BETA's zijn op 27 juni aan hun 10e editie toe. De prijzen worden uitgereikt in Los Angeles. De show wordt gepresenteerd door zangeres en actrice Queen Latifah.