Resten van Caravaggio geïdentificeerd

Italiaanse wetenschappers hebben de stoffelijke resten van de schilder Caravaggio geïdentificeerd. Resten die werden teruggevonden in de crypte van de kerk van het Toscaanse stadje Porto Ercole zijn met 85 procent zekerheid die van de barokkunstenaar.

De resten werden opgegraven om meer te weten te komen over de omstandigheden waarin Caravaggio stierf en om hem een mooiere begraafplaats te geven.

Een team wetenschappers -microbiologen, kunsthistorici en antropologen- onderwierp de resten die werden teruggevonden in de crypte aan DNA-onderzoek en koolstofdatering. In totaal onderzochten ze de resten van zo'n 200 personen.

Caravaggio stierf 400 jaar geleden, in 1610, in Maremma, een streek in het zuiden van Toscane. Wellicht was malaria de doodsoorzaak. Hij werd begraven op het kerkhof van Porto Ercole, maar in 1956 werd zijn stoffelijk overschot overgebracht naar de crypte van de kerk.