Slagersfamilie blijft internationaal scoren

"Van vlees en bloed", de serie van Woestijnvis die vorig jaar werd uitgezonden op Eén, heeft opnieuw een internationale onderscheiding gekregen. Op het Canadese BANFF World Televison Festival werd de reeks rond slagersfamilie Vangenechten bekroond met de Rockie Award voor beste miniserie.

Het BANFF World Television Festival is een gerenommeerd televisiefestival waaraan zo'n 30 landen deelnemen met meer dan 800 inzendingen.

"Van vlees en bloed" groeide bij ons uit tot een tv-mijlpaal, met personages en uitspraken die prompt opdoken in het dagelijkse taalgebruik. De laatste aflevering werd bekeken door bijna 2 miljoen kijkers, waarmee de reeks het op twee na best bekeken programma sinds 1997 werd.

In eigen land won ze de HA! Van Humo (2009) en eerder dit jaar werd ze winnaar op de Nacht van de Vlaamse televisiesterren, met prijzen voor acteur Koen De Graeve en Sien Eggers, en een bekroning als beste fictie populairste programma.

Ook internationaal kreeg "Van vlees en bloed" eerder al erkenning. De reeks werd onder meer onderscheiden op het prestigieuze televisiefestival van Monte Carlo.