Verdachte verkrachting Retie aangehouden

Er is een verdachte opgepakt in de zaak van de verkrachting van een meisje in Retie vorige vrijdag. Het gaat om een 26-jarige man uit het naburige Dessel. De politie kon hem oppakken nadat het parket van Turnhout een opsporingsbericht verstuurd had.

Het meisje uit Kasterlee werd vrijdagavond rond 23 uur op een landweg in Retie opzettelijk aangereden door een donkerblauwe BMW 7, waarin twee mannen zaten. Het meisje probeerde weg te lopen, maar de twee inzittenden konden haar vastgrijpen.

Het slachtoffer kreeg enkele rake klappen en werd in de koffer van de auto opgesloten. De daders reden naar een verlaten plek, waar minstens een van de mannen het meisje heeft verkracht. Mogelijk heeft ook de tweede man zich aan het meisje vergrepen. Daarna heeft het duo het slachtoffer proberen te wurgen. Ze lieten haar voor dood achter.

Het parket van Turnhout verspreidde vanmorgen een opsporingsbericht. Een van de twee daders zou rond de 35 jaar zijn en een opvallend kapsel met gelkuif hebben. De auto is beschadigd en het kan zijn dat die naar een garage is gebracht. Volgens het parket is er geen verband met eerdere verkrachtingszaken in de regio.