"Wel gesprek met de N-VA, geen overstap"

De Antwerpse Open VLD-schepen Ludo Van Campenhout bevestigt dat hij heeft gesproken met N-VA-voorzitter Bart De Wever, maar ontkent dat hij een overstap plant. Van Campenhout wil vermijden dat de liberalen in Antwerpen verpletterd worden door de grote partijen.

"Het belangrijkste is dat we vermijden, zoals in 2006 de grote strijd Janssens-Dewinter, nu Janssens-De Wever, dat de VLD, ook CD&V trouwens, daarin vertrappeld wordt", zegt Van Campenhout.

Dat Van Campenhout een overstap overweegt naar de N-VA, doet hij af als loze geruchten. "We hebben gewoon onder vrienden gesproken, over de toekomst, en het is belangrijk dat we strategisch daarover nadenken, dat er een bundeling komt van de centrum-rechtse krachten."

Van Campenhout was tot voor de verkiezingen ook Kamerlid. Hij weigerde een plaats op de lijst uit onvrede over de gang van zaken in zijn partij. Zo ligt hij al langer dwars over de omstreden Lange Wapperbrug. Open VLD is voor, hij tegen.

lees ook