Celstraf voor vluchtmisdrijf vervalt in beroep

De jonge bestuurder uit Heusden-Zolder die twee jaar geleden een scoutsleidster aanreed en daarna vluchtmisdrijf pleegde, is in beroep veroordeeld tot een werkstraf van 300 uur en 2,5 jaar rijverbod. De man was eerder veroordeeld tot een celstraf van 6 maanden met uitstel, een werkstraf van 125 uur en 5 maanden rijverbod.

Het ongeval gebeurde in de vroege ochtend van 13 juli 2008. Scoutsleidster Leen Dayers reed samen met haar vriendin naar huis na een fuif in Kermt toen ze aangereden werden. De twee meisjes raakten zwaargewond, de bestuurder pleegde vluchtmisdrijf en liet zijn beschadigde voorruit meteen vervangen. Ook zijn auto liet hij onmiddellijk herstellen. Toen hij werd opgepakt, zocht hij allerlei uitvluchten.

De politierechter veroordeelde de aanrijder tot een celstraf van 6 maanden met uitstel, een werkstraf van 125 uur en 5 maanden rijverbod. Het parket vond die straf te mild en ging in beroep. Vandaag veroordeelde de rechter de doodrijder tot een werkstraf van 300 uur en een rijverbod van 2,5 jaar, maar geen celstraf. De dader moet zijn werkstraf binnen het jaar uitvoeren in een instelling waar slachtoffers van verkeersongevallen worden behandeld.