Gentse postbodes zijn opnieuw aan de slag

De dertig Gentse postbodes die gisteren spontaan het werk hadden neergelegd tegen de werkdruk en de loonsvoorwaarden voor tijdelijke werknemers, zijn vandaag opnieuw aan de slag gegaan.

Gisteren legden 30 van de 84 postbodes bij het verdeelkantoor op het Stapelplein het werk neer. Ze waren misnoegd over de hoge werkdruk door het vele drukwerk, waardoor hun rondes veel langer duren dan een normale werkdag. Daarnaast waren de verschillen in loonsvoorwaarden tussen statutaire en tijdelijke werknemers hen een doorn in het oog.

De Post stelde daarop voor om 15 tijdelijke werknemers en 10 jobstudenten in dienst te nemen, bovenop het aantal dat al voor de zomervakantie gepland was. "De postbodes gingen onmiddellijk akkoord met het inzetten van nieuwe mensen. De discussie over de loonsvoorwaarden is nationale materie en wordt meegenomen naar de nieuwe cao-besprekingen, die in het najaar starten," aldus Rudi Deconinck van vakbond VSOA.