Oostendse volkszangeres Lucy Loes overleden

De Oostendse volkszangeres Lucy Loes is overleden. Lucienne Vanbesien, zoals ze in het echt heette, werd 82 jaar. Ze werd de Koningin van het Visserslied genoemd.

Lucy Loes trad pas op haar 50e als zangeres naar buiten, toen ze een café begon in Oostende. Ze zong haar nummers in het dialect. Bekende liedjes zijn "M'n zeekapiting", "Bie uuz ant zeitje" en "'t is gedoan met de dikke madam".

Het grote publiek leerde haar kennen toen Betty in de eerste reeks van "Big Brother" haar lied "M'n zeekapiting" zong.

Lucy Loes nam vorig jaar afscheid van het publiek op de Paulusfeesten in Oostende. Ze leed aan botkanker en het optreden werd haar te zwaar. De stad eerde haar enkele jaren daarvoor met een borstbeeld.

Archiefmateriaal over Lucy Loes op Cobra.be