Watergevecht dreigt... in het water te vallen

Via Facebook wordt opgeroepen om eind juli deel te nemen aan een groot watergevecht in Battersea Park, in Londen. De Britse politie is daar niet over te spreken en heeft aangekondigd dat de deelnemers aan het evenement vervolgd kunnen worden.

Agenten met politiehonden zullen in het park patrouilleren en iedere verdachte tegenhouden. Wie ondanks de waarschuwingen toch afzakt naar het park, kan zich aan een boete van 200 pond verwachten, omgerekend is dat 240 euro.

De politie wil op die manier voorkomen dat het scenario van Hyde Park zich herhaalt. Toen daar begin juni een soortgelijk watergevecht werd georganiseerd, ontstonden er schermutselingen tussen de 1.500 waterratten. Ook het verkeer ondervond hinder, omdat Oxford Street werd afgesloten.

“Veel mensen denken dat zo een watergevecht onschuldig plezier is, maar het verleden toont aan dat dit zeker niet het geval is”, besluit een woordvoerder van de politie.

lees ook