"Ik was verrast toen ik het nieuws hoorde"

De Britse muzikant Phil Collins is onderscheiden met de Johnny Mercer Award. De prestigieuze prijs voor songschrijvers is uitgereikt tijdens een gala in New York.

"Het is een grote eer om deze prijs te mogen ontvangen. Ik was verrast toen ik het nieuws hoorde", zei Phil Collins op de rode loper.

Phil Collins was begin de jaren 70 drummer bij Genesis. Na het vertrek van Peter Gabriel werd hij leadzanger van de groep. In de jaren 80 scoorde hij hits als soloartiest. Collins maakte ook nummers voor Disneyfilms. Hij verkocht meer dan 100 miljoen albums.

De 59-jarige Collins was niet de enige artiest die in de bloemetjes werd gezet tijdens het gala. Ook Leonard Cohen, Jackie DeShannon, David Foster en Earth Wind And Fire werden opgenomen in de Songwriters Hall of Fame.