"Onlogisch dat groene familie gescheiden wordt"

Ecolo "wil aan de zijde van Groen! werken" in de federale regering. De Franstalige groenen zullen dan ook "het dossier Groen!" op de onderhandelingstafel leggen, zei Waals parlementslid Marcel Cheron op de RTBF.

Volgens Cheron is Ecolo klaar voor een ontmoeting met informateur Bart De Wever. Daarbij zal de partij twee zaken op tafel leggen: de aanwezigheid van Groen! en de noodzaak om "groene investeringen" door te voeren.

Cheron beseft maar al te goed dat de bal in het kamp van de N-VA en de PS ligt. "Ik respecteer de verkiezingsuitslag. De situatie was zelden zo duidelijk. Er zijn twee duidelijke winnaars en het is aan hen om oplossingen te vinden", klonk het.

"We zitten niet aan het stuur, maar zullen ingaan op zijn uitnodiging en hem dingen vertellen", verduidelijkte Cheron. Daarbij zal zijn partij in eerste instantie het "dossier Groen!" op tafel leggen. "Niet om moeilijk te doen, maar omdat het niet logisch zou zijn dat de groene familie gescheiden wordt. Het is onze wil om aan de zijde van Groen! te werken", stelde de groene politicus. Toch gaat het niet om een eis of een ultimatum, voegde hij daar meteen aan toe.

"Daarnaast betreurt Ecolo het "gebrek aan duurzame ontwikkeling in de programma's van de N-VA en de PS". "Het land heeft nood aan forse investeringen voor een duurzame ontwikkeling", aldus nog Cheron.

lees ook