Arnold uit "Diff'rent strokes" gecremeerd

Acteur Gary Coleman is donderdag tijdens een eenvoudige ceremonie gecremeerd in Salt Lake City. De crematie verliep zoals de acteur had aangegeven in zijn testament.

Gary Coleman vertolkte van 1978 tot midden jaren 80 Arnold in de komische tv-serie "Diff'rent strokes". Hij overleed op 28 mei op 42-jarige leeftijd aan de gevolgen van een inwendige bloeding.

De crematie van het stoffelijk overschot van Coleman werd uitgesteld omdat er discussie was over zijn testament. Twee ex'en azen op zijn nalatenschap.

Gary Coleman heeft zijn carrière te danken aan zijn rol als Arnold Jackson in de comedyserie "Diff'rent strokes". De serie liep van 1978 tot 1986 op de Amerikaanse zender NBC en de laatste twee jaren op ABC. De serie was enorm populair en dat was vooral te danken aan Gary Coleman. Op het hoogtepunt van de serie kreeg hij 70.000 dollar per aflevering, een heel hoog bedrag voor die tijd.

Later speelde Coleman nog enkele gastrollen in onder meer "Married...with children" en "The Drew Carey show". Hij was ook te zien in films als "On the right track", "Jimmy the kid" en "Dirty work".