Bijna 1 miljoen euro voor songtekst Lennon

Een handgeschreven songtekst van John Lennon is voor bijna 1 miljoen euro geveild. Het ging om de tekst van "A day in the life", het laatste nummer op het Beatles-album "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band".

De tekst, die begint met de woorden "I read the news today, oh boy", veroorzaakte in de jaren 60 heel wat commotie omdat ze zou aanzetten tot gebruik van illegale drugs.

De tekst van het nummer staat zowel op de voor- als achterzijde van het blad papier. Op de ene kant staat een snel gepende eerste versie. Op de andere kant staat de tekst bijna volledig in drukletters.

De opbrengst van de verkoop is geen recordbedrag voor een tekst van de Beatles. "All you need is love", ook van de hand van John Lennon, bracht in 2005 iets meer dan 1 miljoen euro op.