Correspondentie Magritte geveild

Een reeks brieven en prentkaartjes van de Belgische surrealistische kunstenaar René Magritte is geveild bij Sotheby's in New York.

Een Amerikaanse instelling kocht de correspondentie voor 176.381 euro. Het gaat om brieven en prentkaarten die Magritte schreef aan zijn vriend en dichter Paul Colinet. Ze zijn versierd met grillige tekeningen en schetsen. Uit de correspondentie blijkt de invloed van Colinet op het werk van Magritte.

Een manuscript van de Amerikaanse auteur Mark Twain bracht net geen 200.000 euro op. Het ging om een onuitgegeven verhaal van 65 bladzijden, dat Twain schreef in 1896 ter nagedachtenis van zijn overleden dochter Suzy.

Van de 95 stukken die onder de hamer gingen, werden er 37 niet verkocht en 35 onder de geschatte waarde. Zo vonden een manuscript van VS-president Abraham Lincoln en een manuscript van Arthur Miller geen gegadigde. Brieven van cultauteur J. D. Salinger gingen voor exact de geschatte waarde weg.