Crisis deed 42.000 banen verdwijnen

Sinds 2008 zijn er in ons land door de economische crisis 42.000 banen verloren gegaan. Volgens de bank ING hadden dat er echter veel meer kunnen zijn.

Volgens de cijfers van ING had de crisis echter veel harder kunnen toeslaan. Zo stonden er in feite 90.000 banen op de helling. Door de maatregel van tijdelijke werkloosheid ook voor bedienden in te voeren, bleef het banenverlies echter beperkt tot 42.000.

Die maatregel maakte deel uit van een pakket van de regering om de financieel-economische crisis aan te vatten. Tijdelijke werkloosheid kon tot dan toe enkel voor arbeiders, maar werd nadien ook mogelijk voor bedienden, maar wel in tijd beperkt.

Dit jaar zouden er volgens ING ook nog banen verloren gaan, maar vanaf 2011 zou de werkgelegenheid in België opnieuw groeien.