Laat olieramp Hollywood koud?

Ex-Calvin Klein-model en acteur Ian Somerhalder bezocht deze week het gebied rond de Golf van Mexico. Zelf geboren in Louisiana, gelegen aan de Golf, ging hij zich vergewissen van de dramatische toestand daar na de olieramp. “Hier is geld, veel geld nodig”, maar volgens hem heeft Hollywood momenteel blijkbaar geen oren naar één van de grootste milieurampen ooit.

“Ik ben helemaal van de kaart van het feit dat Hollywood hier zo rustig onder blijft. Ook al heb ik respect voor mijn werkgevers en mijn collega’s, het irriteert me enorm dat niemand een initiatief neemt om de situatie hier recht te trekken. Een tv-programma waarin geld ingezameld wordt zou ideaal zijn. Op die manier moeten we de mensen ervan overtuigen hoe dramatisch de situatie hier is.”, aldus de acteur van “Lost” en “The Vampire Diaries” aan E!Online.

Somerhalder is niet de 1e die het gebrek aan interesse en het uitblijven van een mega-geldinzamelshow, zoals er waren na bijvoorbeeld de aardbeving in Haïti, aan de kaak stelt. Ook de nieuwswebsite AOL News schreef hierover het volgende: “Na de kernramp in Tsjernobyl stonden Michael Stipe, Bono en Helena Christensen klaar. Kevin Costner was de drijvende kracht na de ramp met de Exxon Valdez. En nu? Misschien is het slechte timing. Sean Penn verblijft in Haïti en Brat Pitt blijft maar doordraven over Katrina. Bovendien, de filmprijzen worden pas over 9 maanden uitgereikt.”

Komende maandag is er een weliswaar kleine aanzet tot een geldinzameling door CNN-persoonlijkheid Larry King, maar van echt grote vedetten is tot hiertoe geen sprake. Toch is hulp onontbeerlijk. Somerhalder: “Dit is hier ‘ground zero’. Hier is veel geld nodig. Geld natuurlijk dat in de juiste handen moet terechtkomen om hier opnieuw leven mogelijk te maken.”

lees ook