Nieuwe topman Agentschap Wegen en Verkeer

Tom Roelants wordt de nieuwe administrateur-generaal van het Agentschap Wegen en Verkeer. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Er waren tien kandidaten voor de hoogste functie.

Roelants vervangt Chris Caestecker, die begin dit jaar vervroegd met pensioen ging. Sindsdien was Roelants al waarnemend administrateur-generaal van het agentschap.

Roelants (42) is ingenieur en werkt sinds 1996 bij het agentschap. Sinds 2004 stond hij aan het hoofd van de afdeling Planning en Coördinatie en sinds 2006 was hij ook verantwoordelijk voor de coördinatie van de winterdienst.

Roelants krijgt van de Vlaamse regering uitdrukkelijk de opdracht om van het agentschap een transparante en meer efficiënte organisatie te maken, met als speerpunten kostenbeheersing en integriteit. Het agentschap kwam eind 2009 in opspraak toen topman Chris Caestecker betrokken werd in een fraudeonderzoek.

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer werken zo'n 1.500 mensen.