Patrick De Bruyn wint Hercule Poirotprijs

Schrijver Patrick De Bruyn heeft de Hercule Poirotprijs gewonnen voor zijn boek "Dodelijk verlangen". De Hercule Poirotprijs bekroont jaarlijks de beste Vlaamse thriller.

De Bruyn kreeg een cheque van 5.000 euro en een gegraveerde Montblancpen. Het was al de vijfde keer dat De Bruyn genomineerd was voor de prijs. "Dat ik al zo vaak genomineerd was, is op zich al fantastisch", reageerde hij. "Het betekent dat de jury een constante kwaliteit ziet in mijn werk. Maar deze bekroning is natuurlijk het mooiste van al."

"Dodelijk verlangen" is een psychologische thriller die zich afspeelt in een anonieme verkaveling bij een doodgewoon Vlaams gezin. De jury vindt dat De Bruyn kundig de verschillende verhaallijnen door elkaar weeft en voor verrassende wendingen zorgt.

De prijs werd uitgereikt in de Stadschouwburg in Brugge, waar het Knack Thrillerfestival plaatsvindt. De Bruyn kreeg zijn prijs uit handen van de eregasten op het festival, het schrijversduo Nicci French.

De vier andere genomineerden waren Mieke de Loof (Wrede schoonheid), Bavo Dhooge (Sioux blues), Kisling & Verhuyck (De duim van Alva) en Bob Van Laerhoven (Terug naar Hiroshima).

Oeuvreprijs voor Pieter Aspe

Schrijver Pieter Aspe mocht ook op het podium verschijnen. Hij werd bekroond voor zijn hele oeuvre. Na Jef Geeraerts is hij de twee auteur die de oeuvreprijs krijgt. Aspe is bekend van zijn reeks boeken rond hoofdinspecteur Pieter Van In, die ook bewerkt werden voor televisie.