Twintig mensen nemen het op tegen python

Gisteren hebben de hulpdiensten na een twee uur durende interventie een levende python van 2,5 meter lang uit de waterleiding verdreven en gevangen genomen in Vitrolles, vlak bij de Franse stad Marseille.

Het dier, dat niet giftig is, ontsnapte enkele dagen geleden uit het appartement van zijn eigenaar. Sindsdien verschool de slang zich in de waterleiding in Vitrolles.

Agenten van de plaatselijke politie, arbeiders van de technische dienst van de stad, brandweermannen, de nationale politie en werknemers van de watermaatschappij van Marseille moesten de handen in elkaar slaan om de python uit de waterleiding te krijgen.

Ze blokkeerden eerst de leiding en jaagden er vervolgens een grote hoeveelheid water door. Zo dwongen ze de slang om naar buiten te kruipen. De python werd overgebracht naar een nabijgelegen dierentuin.

lees ook