Vier doden bij vermoedelijk gezinsdrama

In Genk zijn vanmorgen vier leden van een gezin dood aangetroffen in hun woning. Vermoedelijk gaat het om een gezinsdrama.

De slachtoffers zijn een echtpaar van in de 30 jaar en hun twee jonge kinderen. Over de omstandigheden van of de aanleiding tot de feiten is nog niets bekend. Het lijkt erop dat het gaat om een familiedrama. Het parket onderzoekt de zaak.

"De hulpdiensten werden vanmorgen gewaarschuwd door de werkgever van de vader, die beroepsmilitair was. De man was al enkele dagen niet meer komen opdagen in de kazerne", zegt de Genkse burgemeester Wim Dries. "Mogelijk zijn de slachtoffers al enkele dagen overleden." De burgemeester betuigt zijn medeleven aan de familieleden en de buurt waar de slachtoffers woonden.

Het gezin zou te kampen hebben gehad met financiële problemen, mogelijk hebben die iets te maken met de gebeurtenissen. De man had loopbaanonderbreking genomen bij het leger om een bakkerij te beginnen, maar die is onlangs failliet gegaan. Het gezin was nog niet zo lang geleden in de buurt komen wonen. De buren zouden zondagavond veel lawaai hebben gehoord in het huis.