Waregem stelt plannen voor stadion voor

In Waregem is gisteravond het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan van het Regenboogstadion voorgesteld. Het stadion van SV Zulte Waregem moet vernieuwd worden en ook de hele omgeving wordt aangepakt.

"Het stadion wordt uitgebouwd tot 12.500 plaatsen. Errond komt een dynamische site, met 120 appartementen, een hotel met 120 kamers, en vrijetijds- en sportgerelateerde handel", zegt gedeputeerde van Ruimtelijke Ordening Patrick Van Gheluwe (SP.A).

De totale kostprijs van de investering bedraagt 25 miljoen euro. Dat geld moet komen van verhuur of verkoop van de winkel- en kantoorgronden rond het stadion. Daarrond wordt een publiek-private samenwerking opgezet.

Het openbaar onderzoek loopt nog tot 9 juli. De werkzaamheden zouden in februari 2011 van start gaan.