Wensouders baby D. buiten vervolging gesteld

In de zaak rond baby D. heeft de raadkamer van Oudenaarde de Belgische wensouders buiten vervolging gesteld. De draagouders van het kind en het Nederlandse echtpaar dat het kocht, moeten wel voor de rechter verschijnen.

Baby D. was besteld door een Limburgs koppel (foto), dat intussen in Antwerpen woont. De man is ook de biologische vader van het kind. Maar de draagmoeder kwam haar afspraak niet na en zou het kind verkocht hebben aan een Nederlands echtpaar.

Die twee partijen worden nu beticht van mensonterende handelingen. De Belgische wensouders zijn buiten vervolging gesteld. Baby D. is intussen vijf jaar. Ze is door het Nederlandse gerecht bij een pleeggezin in Leusden geplaatst.

De partijen kunnen nog beroep aantekenen bij de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling.