Wie wordt de vrouw/man van Mark Rutte?

Bart De Wever heeft zijn Veerle, Barack Obama zijn Michelle en Nicolas Sarkozy zijn Carla. Maar wie heeft Mark Rutte, de populaire VVD-politicus die onlangs overtuigend de Nederlandse parlementsverkiezingen won, vragen onze noorderburen zich vertwijfeld af? Niet getreurd, in augustus gaat de jongerenzender BNN op zoek naar een geschikte partner voor Rutte.

BNN heeft een speciale Facebookpagina aangemaakt waarop potentiële kandidaten zich kunnen aanmelden. Uit dat aanbod zal de zender 9 vrouwen en 1 man selecteren, die zich in een eenmalig liveprogramma aan de premier in wording, - misschien dan al premier tout court -, kunnen voorstellen. Zoals eurosong hier, is de keuze van de partner voor de 43-jarige Rutte ook in Nederland van nationaal belang, dus is het de kijker die uiteindelijk beslist.

Nadat Rutte in het liveprogramma eerst uitgebreid zal gescreend worden, vooral dan op liefdesvlak, moeten de 10 overgebleven kandidaten allerlei opdrachten uitvoeren. Uit die opdrachten moet onder andere blijken of ze welgemanierd zijn en of ze aan een staatsbanket kunnen meepraten over de wereldpolitiek. Thema’s als romantiek en kinderwensen zullen ook niet geschuwd worden. En dan mag de kijker beslissen wie Nederlands first lady, of misschien wel first man, wordt.

BNN laat nog weten dat “vooraf met Rutte niet overlegd is over het tv-project, maar dat het wel om een serieus project gaat”.

lees ook