De N-VA blijkt een gegeerde werkgever

De N-VA wordt overspoeld met spontane sollicitaties. De voorbije week kreeg de partij al een vierhonderdtal mails en brieven van werkwilligen in de bus, schrijven De Standaard en het Nieuwsblad.

"In de 5 dagen na de verkiezingen staat de teller al op 350 spontane sollicitaties", zegt Piet De Zaeger, politiek directeur van de N-VA en hoofd van het personeelsbeleid. "Maar ook voor verkiezingszondag hadden we al een vijftigtal spontane sollicitaties gekregen."

De N-VA kan na vorige zondag dan ook wel wat extra werkvolk gebruiken. In 2009 haalde de partij 13,3 procent, nu 27,8 procent. Daardoor krijgt de partij 4,6 miljoien euro extra per jaar en mag ze ook meer personeelsleden in dienst nemen. Met 27 Kamerleden en 14 senatoren hebben de Vlaams-nationalisten wettelijk recht op 63 nieuwe parlementaire medewerkers. Als de N-VA in de federale regering stapt, komt daar nog volk bij.

"Met het oog op regeringsonderhandelingen hebben we experts en specialisten nodig", zegt Piet De Zaeger nog. "Maar we zoeken ook nog jonge afgestudeerden en ervaren mensen voor de studiedienst."

Terwijl de N-VA volop rekruteert, moeten andere partijen het met minder mensen doen. Bij Open VLD moeten 14 mensen een nieuwe job zoeken, bij CD&V staan 18 voltijdse medewerkers op straat. Vlaams Belang en LDD danken 20 werknemers af.

lees ook