Elf doden bij raid in Aden

Bij een raid op een gebouw van de Jemenitische inlichtingendiensten vanmorgen in Aden zijn elf doden gevallen, onder wie drie vrouwen en een kleuter van drie in de aanpalende woningen. Dat heeft de politie gezegd.

De raid op het gebouw van de Jemenitische geheime dienst nabij de haven vond plaats om 7.40 uur lokale tijd. Volgens de politie heeft een eerste onderzoek uitgewezen dat de aanval uit de hoek van Al Qaeda lijkt te komen.

Luidens getuigen hebben vijf mannen het gebouw aangevallen met RPG-handraketten, granaten en mitrailleurvuur. Het leek hen te gaan om het bevrijden van gevangenen, wat ook gelukt is. Het gebouw bevat verschillende sterk beveiligde cellen. Daarin zitten verschillende personen opgesloten die verdacht worden  van banden met Al Qaeda en de zuidelijke separatistische beweging in Jemen.