Kuifje beleeft avonturen nu ook in Hindi

De avonturen van Kuifje zijn voortaan ook beschikbaar in het Hindi, een van de officiële talen van India. De Belgische stripreeks van Hergé kan zo beginnen aan de verovering van een van de laatste grote taalgebieden ter wereld.

De Kuifje-strips waren al enkele jaren op de markt in India, maar alleen in het Engels. Elk jaar zouden er in het land 200.000 exemplaren worden verkocht.

Nu zijn de eerste acht verhalen uit de reeks ook te koop in het Hindi. Elke maand komen er twee nieuw vertaalde albums bij. Begin volgend jaar moet de hele reeks in het Hindi uit zijn, net voor de release van Spielbergs Kuifje-film.

Wereldwijd zijn er al meer dan 200 miljoen Kuifje-albums verkocht, in alle mogelijke talen. De grote opkomende landen krijgen nu de voorkeur, naar het voorbeeld van China waar de strips sinds 2002 in het Chinees verkrijgbaar zijn.