Man richt vernielingen aan in Leuvens ziekenhuis

Een dronken man heeft het Heilig Hart Ziekenhuis in Leuven in rep en roer gezet. Hij beukte met zijn bed een deur in. Nochtans heeft de stad Leuven al jaren geleden een specifieke ziekenhuisagent aangeduid, om agressie te vermijden.

Tussen 5 en 6 uur gisterenavond werd een dronken man binnengebracht op de spoeddienst van het Heilig Hart. Hij deed lastig en wilde zich niet laten behandelen. Uiteindelijk plaatsten de verplegers hem in een isoleercel, maar toen liep het helemaal uit de hand.

"Helaas werd de man tijdens de isolatie nog meer agressief en gebruikte hij zijn ziekenhuisbed om uit zijn isolatiecel te geraken. Hierbij ramde hij ten slotte de verzwaarde deur van de cel, die versplinterd over de gang van de spoedgevallendienst lag", zegt Bart Bohy, Diensthoofd spoedgevallen van het Heilig Hart Ziekenhuis in Leuven. De politie heeft de man meegenomen voor ondervraging.