Twee naaktfietsers opgepakt in Brussel

In Brussel heeft de politie vanmiddag twee deelnemers van de zogenoemde Cyclonudista opgepakt omdat ze (bijna) helemaal naakt aan de start van de fietshappening zijn verschenen. Beiden zijn intussen weer vrijgelaten.

Cyclonudista werd vandaag voor het zesde jaar op rij georganiseerd. De naaktfietsers pleiten met deze actie voor minder autoverkeer en een ecologischere samenleving. Er waren zo'n 80 deelnemers, ze reden van het Muntplein via Elsene en de Europese wijk naar de campus van de VUB.

Twee fietsers werden voor de start van het evenement opgepakt door de politie omdat ze zo goed als naakt aan de start verschenen. "De politie verbood ons expliciet om helemaal naakt te fietsen", zegt Dimitri Dhuyvetter van Cyclonudista. "Een deelnemer die zonder slip wilde starten, werd opgepakt, net als een tweede die in string wilde fietsen." Na gesprekken met de politie zijn de twee opnieuw vrijgelaten.

Vorige week waren er in Londen, Madrid en Amsterdam ook al gelijkaardige fietshappenings.