"In muzikale omgeving vergeet ik cinema"

Charlotte Gainsbourg heeft gisteravond voor het eerst opgetreden in België. In het Koninklijk Circus in Brussel stelde de dochter van Serge Gainsbourg en Jane Birkin haar plaat "I.R.M." voor.

"I.R.M." is Frans voor een M.R.I.-scan. Met de titel van de plaat en een gelijknamige song verwijst Gainsbourg naar een moeilijke episode in haar leven: drie jaar geleden kreeg ze een hersenbloeding bij een ongeluk tijdens het waterskiën.

Gainsbourg schreef de nummers op "M.R.I." niet zelf. Ze kreeg daarvoor de hulp van de Amerikaanse producer Beck. "Ik heb voor hem woordenlijstjes gemaakt om hem in mijn hoofd te laten kijken", verklaart ze hun manier van werken. "Ik denk dat hij veel heeft begrepen zonder daar veel moeite voor te hoeven doen".

Charlotte Gainsbourg is niet alleen zangeres, ze is ook actrice. Eind deze zomer staat ze weer op een filmset. Maar zolang ze op het podium staat, vergeet ze de cinema. "Dat is die twee werelden heb, is een groot geluk", zegt ze.