"Toy Story" blijft nog altijd erg populair

Het Amerikaanse bioscooppubliek is nog niet uitgekeken op de figuurtjes van "Toy Story". "Toy Story 3", het sluitstuk in de animatiefilmtrilogie, bracht in zijn openingsweekend 109 miljoen dollar (88 miljoen euro) op.

"Toy Story 3" is zo de derde animatiefilm die in zijn openingsweekend meer dan 100 miljoen dollar (80 miljoen euro) opbrengt. De andere animatiefilms die daarin slaagden zijn "Shrek 2" en "Shrek the Third".

"Toy Story 3" neemt de eerste plaats over van "The Karate Kid", de remake van de gelijknamige film uit 1984, met Jaden Smith, het elfjarige zoontje van Will Smith, in de hoofdrol.

Beide films komen binnenkort ook bij ons in de zalen: "Toy Story 3" volgende week al, "The Karate Kid" op 21 juli.

Voor VRT-filmrecensent Ward Verrijcken behoren ze tot de favorieten van deze filmzomer. "Toy Story 3", waarin het speelgoed wordt afgedankt door zijn eigenaar, die er te oud voor is geworden, noemt hij "een mooi sluitstuk van de trilogie". "Ik daag iedereen uit om niet in tranen uit te barsten aan het einde".