Alexander De Croo gewond na val met paard

Open VLD-voorzitter Alexander De Croo is in Michelbeke, een deelgemeente van Brakel, gevallen met zijn paard. De Croo wordt vanavond nog geopereerd. Hij heeft breuken aan zijn voet en aan zijn elleboog.
Herman en Alexander De Croo enkele minuten voor het ongeval

De Croo nam deel aan de ruiterommegang in Michelbeke, samen met zijn vader en zo'n 200 andere ruiters. Zijn paard schrok van het geluid van een fanfare en struikelde. De Croo is bij de val gedeeltelijk onder het paard terechtgekomen en zo gewond geraakt. Zijn moeder bracht hem naar het ziekenhuis van Aalst.

Vader Herman De Croo zag het ongeval gebeuren. De Croo heeft een breuk aan de rechtervoet en een complexe elleboogbreuk opgelopen. Hij wordt vanavond geopereerd.

Hij zal de komende twee weken in een rolstoel moeten doorbrengen. Zijn voet moet in het gips, maar door de elleboogbreuk kan hij niet op krukken lopen.