Duizenden fans bezoeken Potter-themapark

In Orlando in de Amerikaanse staat Florida hebben duizenden mensen een bezoek gebracht aan het gloednieuwe themapark "The Wizarding World of Harry Potter", dat dit weekend is opengegaan. Bij vele attracties stonden er lange wachtrijen.

"The Wizarding World of Harry Potter" is vrijdag officieel geopend in aanwezigheid van de sterren uit de Harry Potter-films, zoals hoofdrolspeler Daniel Radcliffe, maar het hele weekend was een feestweekend.

Het park is eigenlijk een onderdeel van Islands of Adventure, een themapark van Universal Studios. Het is 8 hectare groot en kostte 214 miljoen euro.

De bouwwerken gingen vijf jaar geleden van start. J.K.Rowling, de schrijfster van de succesvolle Harry Potter-boeken, was van bij het begin bij het project betrokken. Zij zag erop toe dat de sfeer van de boeken ook in het park tot uiting kwam.

De voornaamste locaties uit de Potter-boeken zijn nagebouwd en er zijn drie achtbanen. Het paradepaardje is Harry Potter and the Forbidden Journey, een attractie in het nagebouwde kasteel Zweinstein. De wachttijden bij de populairste attracties liepen dit weekend op tot twee uur.

In het park zijn er ook tal van winkels, restaurants en pubs in Britse stijl, waar de bezoekers boterbier en pompoensapjes kunnen drinken. De personages uit het boek flaneren langs de verschillende locaties.

Een bezoek aan The Wizarding World of Harry Potter is niet goedkoop: volwassenen betalen 64 euro, kinderen jonger dan tien 56 euro.