Ophef over uitstapje BP-topman Hayward

De regering van de Amerikaanse president Barack Obama blijft kritiek spuien op BP, zeker nadat dit weekend bekend is geraakt dat topman Tony Hayward er even tussenuit ging om een zeilwedstrijd bij te wonen. De Britse oliegigant lijkt zich steeds meer vast te rijden in pr-blunders.

Beelden van Hayward (kleine foto) tijdens een zeilwedstrijd in Groot-Brittannië lokten ontzetting uit bij omwonenden in de Golf van Mexico. Het Witte Huis was evenmin "amused".

"Om Tony Hayward te citeren: hij heeft zijn leven terug", zei Rahm Emanuel van het Witte Huis tijdens een interview met ABC News. Hij verwees daarmee naar de opmerkelijke uitspraak van Hayward dat hij zijn leven terug wilde nadat hij zich weken over de olieramp gebogen heeft. De families van de mensen die op 20 april het leven lieten bij de explosie van het olieboorplatform en de gewonden van de explosie konden die uitlating maar moeilijk verteren.

"En ik denk dat we allemaal weten dat Tony Hayward geen tweede kans zal krijgen binnen de pr-sector", stelt Emanuel nog. Eerder waren er al berichten dat Hayward plaats zou moeten ruimen.