Slechts 15 elektrische wagens verkocht in 2010

In de eerste helft van 2010 zijn er al vijftien keer meer elektrische voertuigen verkocht dan in heel 2009. Dat klinkt indrukwekkend, schrijft De Zondag dit weekend, maar in absolute cijfers gaat het segment van één vorig jaar naar vijftien in de eerste helft van 2010.

"Volgens voorspellingen zou in 2020 het segment van de elektrische voertuigen tussen 3 en 20 procent moeten liggen", vertelt Joost Kaesemans van sectororganisatie Febiac in De Zondag.

Volgens Febiac is de elektrische wagen een segment dat nog jarenlang in de marge van de traditionele aandrijfconcepten en de hybride wagens zal zitten. Een echt aanbod van betaalbare modellen, een infrastructuur van laadpalen en het initiatief van enkele bedrijven of overheden om elektrische voertuigen in te zetten, zouden volgens Febiac de elektrische wagens er op vooruit moeten helpen.