100-jarige kotbazin krijgt strafopschorting

De rechter in Gent heeft een kotbazin van 100 jaar schuldig bevonden aan onopzettelijke doodslag, maar de vrouw krijgt opschorting van straf. Het zou gaan om een van de eerste keren dat een eeuweling wordt veroordeeld door een strafrechter in Vlaanderen.

Twee jaar geleden overleed een student van 26 jaar aan CO-intoxicatie op zijn kot in de Karel Van Hulthemstraat in Gent. Een parketdeskundige stelde in het studentenkot maar liefst 57 gebreken vast.

Zo was er ontploffingsgevaar, er stond een niet-toegelaten verwarmingstoestel en de gasaansluitingen waren niet voldoende gedicht. In het hele gebouw zat nergens een rooster om de lucht te verversen.

De rechter oordeelde dat de vrouw nalatig was, maar gezien haar leeftijd moet ze niet naar de gevangenis. Ze moet wel 20.000 euro huurinkomsten terugbetalen. Haar zoon, die instond voor het onderhoud van de koten, kreeg zes maanden cel met uitstel.

Meest gelezen