"Als ik naar De Wever moet, ga ik met rolstoel"

Open VLD-voorzitter Alexander De Croo is van plan om midden deze week weer aan de slag te gaan. Hij onderging gisteravond een operatie wegens een elleboogbreuk na een val met zijn paard.

De operatie is goed verlopen", meldde de partijwoordvoerder. De Croo hoopte vandaag het ASZ ziekenhuis van Aalst te mogen verlaten, maar in de loop van de dag is beslist dat hij tot morgen in het ziekenhuis moet blijven.

Het partijbureau, dat normaal gezien op maandag plaatsvindt, is uitgesteld naar later deze week, wanneer De Croo zelf weer aanwezig kan zijn.

Wellicht is het niet nodig om de voorzitter officieel te laten vervangen. "De voorzitter is natuurlijk minder mobiel, maar niets belet hem om de eerste dagen telefonisch door te werken", aldus de woordvoerder. "Er zijn ook nog de ondervoorzitters Vincent Van Quickenborne en Patricia Ceysens."

"Pastoor deed zijn werk niet goed"

In een gesprek met radiozender MNM vertelde Alexander De Croo vanmorgen hoe het ongeval gebeurde.

"Ik zat op mijn paard. In het begin van de ommegang krijgt het paard een zegening van de pastoor, maar die heeft zijn werk blijkbaar niet zo goed gedaan. Een halve minuut later is mijn paard weggeslipt en lagen we allebei op de grond."

"Ik rij al paard sinds ik vijf jaar oud ben, maar het paard is wellicht geschrokken en ik kreeg een harde klap. Ik had een helm aan, dus mijn kop is in orde, maar mijn elleboog en voet hadden dat niet en die zijn gebroken."

"Leuk is het niet om in een ziekenhuisbed te liggen. Ik heb vanaf nu een stuk ijzer in mij. Als ik naar De Wever moet, ga ik met een rolstoel."