Beenie Man "vriendelijker" dan Snoop Dogg

Beenie Man zal Snoop Dogg vervangen tijdens Parkpop in Den Haag. Dat hebben de organisatoren bekendgemaakt.

Het optreden van Snoop Dogg werd geschrapt omdat de organisatie vreesde voor relletjes tijdens zijn optreden "terwijl we het vriendelijke karakter van het gratis festival willen garanderen", klonk het.

Beenie Man wordt gezien als de koning van de dancehall. Hij brak eind jaren 90 door en heeft intussen ook al samengewerkt met Janet Jackson en Wyclef Jean. Normaal is de affiche van het festival nu compleet.

De beslissing van Parkpop is wel een beetje vreemd. Twee jaar geleden werd Beenie Man nog geweerd uit Den Haag omdat zijn teksten zouden oproepen tot homohaat. Zo zingt hij in een van zijn nummers: "I'm dreaming of a new Jamaica, come to execute all the gays".