Brandstichting in nachtwinkel in Berchem

Twee jonge mannen hebben de voorbije nacht brandgesticht in een nachtwinkel in de Driekoningenstraat in Berchem. De eigenaar, die op dat moment in de zaak aanwezig was, kon het vuur zelf bestrijden. Van het duo ontbreekt voorlopig elk spoor.

Omstreeks 00.35 uur werd de 39-jarige nachtwinkeluitbater opgeschrikt door een brandend voorwerp dat naar binnen werd gesmeten, waarop er brand ontstond.

Een getuige, die zich op dat ogenblik vlakbij in de Driekoningenstraat bevond, zag hoe twee jonge mannen voor de winkel iets in brand staken en dat daarop naar binnen smeten. Daarna gingen de twee er, elk in een andere richting, vandoor.

De uitbater kon het vuur onmiddellijk met een poederblusser doven. Hierdoor bleef de schade beperkt tot enkele rekken, koopwaren, de vloer en de toegangsdeur van de nachtwinkel. Er vielen geen gewonden.