Michel Daerden gaat niet naar de Kamer

Ontslagnemend minister van Pensioenen Michel Daerden (PS, foto) zal ondanks zijn goede score bij de verkiezingen niet plaatsnemen in het federale parlement. Hij gaat naar het Waals Parlement, waar hij in 2009 werd verkozen.

Daerden stond bij de verkiezingen op de laatste plaats op de PS-Kamerlijst in Luik. Toch haalde hij 30.000 stemmen meer dan lijsttrekker Alain Mathot, de zoon van oud-PS-kopstuk Guy Mathot.

Zaterdag lichtte Daerden als titelvoerend burgemeester in Ans de meerderheid van de gemeente in dat Yves Parthoens waarnemend burgemeester wordt. Parthoens, die eerste schepen was, vervangt Stéphane Moreau, een vertrouweling van Alain Mathot.

De Luikse afdeling van de PS roept nu op tot sereniteit en neemt zich voor om de zaken intern te behandelen. De PS maakte de namen bekend van de vijf personen die wél naar de Kamer gaan: Alain Mathot, Marie-Claire Lambert, Julie Fernandez Fernandez, Thierry Giet en Linda Musin.

lees ook