Toegangspoortjes in metro Brussel in gebruik

In de Brusselse metro zijn vandaag de eerste toegangspoortjes in gebruik genomen. De MIVB wil gaandeweg alle stations uitrusten met poortjes die alleen met een geldig kaartje of abonnement kunnen worden geopend. Nu kan iedereen de Brusselse metrostations zomaar in en uit wandelen, maar dat zal dus veranderen.

De toegangspoortjes worden nu getest. Vanaf 5 juli kunt u ze alleen nog met een vervoersbewijs openen. Tegen 2013 moeten alle 69 stations ermee zijn uitgerust. Het eerste systeem werd geïnstalleerd in het station Hallepoort.

De MIVB hoopt dat de investering van 35 miljoen euro na 8 jaar is terugverdiend. De maatschappij heeft ook extra poortjes aangekocht, omdat men zeker in het begin vandalisme verwacht.

De MIVB wil met de maatregel het zwartrijden tegengaan en het veiligheidsgevoel verhogen. Ook heel wat andere Europese steden plaatsen poortjes.