18 jaar cel voor moordpoging op ex-vrouw

Het Gentse hof van assisen heeft een 31-jarige man veroordeeld tot 18 jaar celstraf voor de moordpoging op zijn ex-vrouw in 2007 in Sint-Niklaas. Het Openbaar Ministerie had 25 jaar gevraagd.

De feiten deden zich voor in de ochtend van 18 augustus 2007. De beklaagde had zich verscholen op het balkon van de woning van zijn ex-vrouw. Ze was in het appartement blijven wonen met hun drie kinderen na hun officiële scheiding twee maanden eerder.

Toen ze 's ochtends op het balkon verscheen, sloeg hij haar viermaal met een hamer. Daarna kalmeerde hij wel en begon hij haar te troosten en te verzorgen. De vrouw herstelde volledig van haar verwondingen.

Tijdens het onderzoek en het proces bleef de beschuldigde zijn onschuld staande houden. Volgens hem kwam hij naar de woning om zijn kinderen te zien en duwde hij zijn ex alleen toen die hem vroeg weer weg te gaan.

De gerechtspsychiater oordeelde dat de man bij zijn vrijlating een gevaar zou vormen voor zijn ex-vrouw. Het Openbaar Ministerie had 25 jaar gevraagd, maar de jury en het hof veroordeelden hem tot 18 jaar.

Meest gelezen