1.000 mensen vermist na regenval in Brazilië

In het noordoosten van Brazilië zijn meer dan 1.000 mensen vermist na hevige regenval. 32 mensen zijn omgekomen door het noodweer. Meer dan 40.000 anderen zijn hun huis kwijt door de overstromingen, 65.000 inwoners zijn geëvacueerd.

Hele dorpen zijn van de kaart geveegd, andere plaatsen zijn onbereikbaar. Vooral in de deelstaat Alagoas is de situatie ernstig. Daar zouden al 19 mensen zijn omgekomen.

Bepaalde gemeenten aan de kust van de Mundaurivier zijn "van de kaart geveegd" en andere plaatsen werden onbereikbaar door de overstromingen. De gouverneur van Alagoas zegt dat meer dan 1.000 mensen nog vermist zijn.

Pernambuco is een andere deelstaat die zwaar getroffen wordt. Tot nu toe vielen daar al dertien doden. De Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva heeft beloofd dat er snel geld komt om te helpen.