"Onderbedeeld wat treinverbinding betreft"

De burgemeester van Hamont-Achel Theo Schuurmans (CD&V) is boos op de Beneluxraad, die beweert dat er geen belangstelling is voor het doortrekken van de treinverbinding Antwerpen-Neerpelt tot in de Nederlandse gemeente Weert.

Voor die treinverbinding wordt in Noord-Limburg en in Nederland al van in de jaren 80 geijverd. "We zijn in Noord-Limburg en de Kempen al onderbedeeld wat treinverbindingen betreft", aldus Schuurmans. 

"Er is ook geen tweede grensovergang tussen Vlaanderen en Nederland. Mocht die er komen, dan zijn wij snel in Nederland en de Nederlanders snel in Antwerpen of Brussel, de Europese hoofdstad. Nu moet er worden omgereden via Luik of Eindhoven."

Volgende week maandag zitten 3 Belgische en 2 Nederlandse gemeenten rond de tafel om af te spreken hoe ze de trein Antwerpen-Weert een duwtje in de rug kunnen geven. 

De Beneluxraad, of languit de Raadgevende Interparlementaire Beneluxraad, is een parlementaire instelling van de Benelux zonder beslissingsbevoegdheid.