Aantal dollarmiljonairs is flink gestegen

Het aantal dollarmiljonairs in ons land is vorig jaar met 15 % gestegen. De cijfers zijn bekendgemaakt door de zakenbank Merrill Lynch en het consultancy-kantoor Capgemini. Wereldwijd steeg het aantal dollarmiljonairs zelfs met 17 procent.

Vorig jaar waren er in ons land 69.000 dollarmiljonairs, mensen die 1 miljoen dollar over hebben om vrij te besteden. In 2008 waren er maar 60.000. Er zijn dus 15 % superrijken bijgekomen en daarmee zitten we weer op het niveau van een paar jaar geleden.

Wereldwijd steeg het aantal dollarmiljonairs met 17 % naar 10 miljoen mensen die samen 39 biljoen dollar op de bank hebben staan. De helft daarvan zit in de Verenigde Staten, Japan en ook Duitsland, maar de grote groeipool is Azië en de landen rond de Stille Oceaan.

Door de economische crisis zijn de rijken wel voorzichter gaan investeren. En ze verkiezen ook wellness en gezondheidsartikelen boven de zoveelste dure tas of schoenen.