Beenie Man vervangt Snoop Dogg toch niet

Beenie Man zal Snoop Dogg dan toch niet vervangen tijdens Parkpop in Den Haag. De organisatoren hebben zijn optreden geschrapt onder druk van de homo-organisatie COC.

De zoektocht naar een afsluiter voor de xstage op Parkpop wordt stilaan een soap. Oorspronkelijk zou de rapper Snoop Dogg optreden in Den Haag, maar toen duidelijk werd dat enkele rivaliserende stadsbendes wilden afspreken tijdens zijn optreden, werd hij geschrapt door de organisatoren. Die vreesden voor relletjes en wilden te allen tijde "het vriendelijk karakter" van het festival behouden.

Snoop Dogg werd gisteren dan maar vervangen door reggae-ster Beenie Man. "De koning van de dancehall" paste dus beter bij het "vriendelijk karakter" van het festival, maar die beslissing was wel vreemd. Beenie Man werd eerder al van andere festivals geweerd voor zijn homofobe teksten waarin hij oproept tot geweld tegen holebi's.

Het COC, de belangrijkste homo-organisatie van Nederland, tekende meteen protest aan. De organisatoren werden overstelpt met klachtenmails. "Beenie Man heeft ons beloofd dat hij geen homo-onvriendelijke songs zou spelen, maar we horen ook andere zaken", zegt de organisatie nu. "We willen geen risico nemen en hebben besloten om de artiest terug te trekken uit de programmering."

De organisatoren kunnen nu opnieuw op zoek naar een afsluiter voor de xstage. Een nieuwe naam zal later deze week worden bekendgemaakt.