Bellen met gsm wordt goedkoper vanaf augustus

Mobiel bellen wordt goedkoper. Vanaf augustus gaan de operatoren Proximus, Base en Mobistar het tarief halveren voor oproepen naar elkaars netwerk. Ook gesprekken naar een vast toestel worden mogelijk een vijfde goedkoper.

De tarieven die de drie operatoren elkaar aanrekenen, vormen een belangrijk onderdeel van hetgeen de consument moet betalen om te telefoneren. Toch is het niet zeker dat de operatoren de daling volledig zullen doorrekenen in de tarieven die de klanten betalen.

De maatregel was al een tijdje aangekondigd, maar het was onduidelijk wanneer ze zou ingevoerd worden.

Het tarief dat de operatoren elkaar aanrekenen, bedraagt vandaag gemiddeld 9 cent per minuut. Dat bedrag daalt stapsgewijs naar 1,07 cent per minuut tegen 1 januari 2013. In augustus gaat er al tot 50 procent van de huidige tarieven af.