Liever geen prostituees als klant

Vakwerk, de Nederlandse vakbond voor prostituees, is boos. Een Rabobank-filiaal in Amsterdam weigert immers een rekening te openen, waarop de leden van de vakbond hun lidmaatschapsbijdrage zouden kunnen storten. Dat heeft woordvoerster Metje Blaak vandaag bekendgemaakt.

Volgens Blaak (zie foto) heeft de bank een afspraak afgebeld, omdat de financiële instelling niet geassocieerd wil worden met vrouwen of mannen van lichte zeden. “Met de vakbond zelf heeft Rabobank geen problemen, maar wel met de leden die de lidmaatschapsbijdrage betalen.”, aldus Blaak.

Blijkbaar is de ene ondernemer niet de andere, en daarom spreekt Vakwerk dan ook van een duidelijk “ongelijke behandeling”. De vakbond overweegt nu een klacht in te dienen bij de Commissie Gelijke Behandeling.

Enkele maanden geleden haalde tv-personality Linda de Mol zich ook de woede van de vakbond op de hals, omdat haar blad gigolo’s als welkomstgeschenk wilde weggeven. Woordvoerster Blaak noemde de Mol toen “een pooier”.

lees ook