MNM en JIM beboet door de Regulator

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) heeft boetes opgelegd aan radiozender MNM en televisiezender JIM wegens inbreuken op het mediadecreet.

MNM krijgt een boete van 7.500 euro omdat de zender tijdens "De grote koffie Van de Veire ochtendshow" op 24 februari ruime aandacht had besteed aan de officiële opening van een koffiebar in het Centraal Station in Antwerpen.

Tijdens de drie uur durende uitzending werd het merk meermaals vermeld, werden gesprekken gevoerd met medewerkers van de nieuwe vestiging en werd live verslag uitgebracht van de officiële opening. De VRM meent dat niet voldaan werd aan de bepaling dat commerciële communicatie duidelijk herkenbaar moet zijn.

Op de tv-zender JIM werd tijdens een uitzending van "Spotlight" heel lovende aandacht besteed aan een modezaak. Voor de uitzending op 21 oktober krijgt de zender een boete van 5.000 euro.