Nieuwe factuur voor BP: 51 miljoen dollar

Het Witte Huis heeft BP een nieuw factuur van 51 miljoen dollar gepresenteerd. Het is al de derde factuur voor de kosten die de Verenigde Staten gemaakt hebben in de strijd tegen het olielek in de Golf van Mexico.

De Verenigde Staten blijven de kosten van de olieramp doorrekenen aan de Britse oliereus BP.

"BP is verantwoordelijk voor alle kosten gelinkt aan de acties in de strijd tegen de olievlek, inclusief de inspanningen om het lek te stoppen, de olieverspreiding terug te dringen, de kusten te beschermen en de schade te beperken, alsook de inspanningen op lange termijn om de getroffen gebieden te vergoeden", luidt het in een persmededeling van het Witte Huis.

Eerdere rekeningen liepen al op tot zo'n 70 miljoen dollar. Gisteren maakte BP bekend al 2 miljard dollar uitgegeven te hebben voor het olielek.